Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@19:24:04 GMT

هفت سینی نو با سبزه ای از درختِ همیشه سبز

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۶۱۵۸۴

هفت سینی نو با سبزه ای از درختِ همیشه سبز

مهاباد- ایرنا- سبزه گندم و عدس به عنوان نمادی از تداوم حیات و زایش همواره یکی از سین های سفره نوروزی ایرانیان است؛ سبزه ای که هزاران تن از بهترین منابع غذایی را به هدر می دهد و امکان کاشت آن با دانه های درختان همیشه سبزی چون پرتقال، نارنج و لیمو وجود دارد.

به گزارش ایرنا دانه مرکبات در ماه های منتهی به آخر سال به وفور در هر خانه ای یافت می شود و کاشت آن با دستان شایسته کدبانوهای ایرانی حرکتی خلاقانه در مسیر مصرف بهینه گندم و عدس به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سبزه مرکبات زیبایی های منحصربفردی دارد و کاشت و پرورش اصولی آن به تولید میلیون ها اصله نهال در سطح کشور منجر می شود.
به گفته یک کارشناس کشاورزی هر کدام از 20 میلیون خانوار ایرانی اگر به اندازه 100 گرم در مصرف بیهوده گندم یا عدس در روزهای پایانی سال صرفه جویی کنند، 2 هزار تن از این محصولات استراتژیک در سطح کشور صرفه جویی می شود.
عبدالرحمن کلیجی ادامه داد: در صورت انتقال هر یک از دانه های سبز شده مرکبات به باغچه و پرورش آنها پس از تعطیلات نوروزی، میلیون ها اصله نهال نیز در کشور پرورش می یابد.
یکی دیگر از کارشناسان کشاورزی در خصوص نحوه پرورش سبزه از دانه های مرکبات گفت: کاشت سبزه با دانه پرتقال، نارنج و لیمو باید حدود 14 روز قبل از عید نوروز آغاز شود.
دکتر حسین عزیزی اظهار کرد: دانه های مرکبات باید تا 24 ساعت در داخل آب بماند و سپس پوست آن کنده شده و خشک شود؛ به گفته وی دانه های خشک باید با دقت و به صورت مرتب در خاک سبک (گلدان یا ظرف) کاشته شود.
وی ادامه داد: پس از کاشت دانه، روی آن لایه نازکی از خاک ریخته و با سنگ های ریز پوشانده می شود؛ ته ظرف یا گلدان نیز باید حفره ای برای خارج شدن آب داشته باشد تا آبیاری موجب پوسیدگی نشود.
وی ادامه داد: مرطوب نگه داشتن دانه در 2 روز اول از طریق پاشیدن آب و کشیدن پلاستیک بر روی آن ضروری بوده و گلدان باید در محل آفتابگیر قرار بگیرد.
یک فعال محیط زیست نیز با انتقاد از دور ریختن سبزه ها در روز طبیعت، گفت: کاش در محل های اتراق مردم در روز طبیعت، جعبه هایی برای جمع آوری این سبزه ها تعبیه شود تا روستاییان و دامداران برای تغذیه دام و طیور از آنها استفاده کنند.
به گفته توحید محمودپور، 50 درصد از گاز متان موجود در جو (که جزو گازهای گلخانه‌ای بوده) حاصل رهاسازی زباله های تر در طبیعت است.
مدیرعامل جمعیت حمایت از حیات طبیعی و زیستی یارپاق خوی نیز جایگزینی کشت نهال یا دانه های مرکبات به جای سبزه را مورد تاکید قرار داد و گفت: نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست از مهم ترین برنامه های برخی از سمن های فعال در سال های اخیر به شمار می رود.
به گزارش ایرنا استفاده از گندم و عدس برای کاشت سبزه نوروزی در سال های اخیر با اعتراض برخی از فعالان محیط زیست همراه بوده اما متاسفانه فرهنگ آن هنوز در سطوح مختلف جامعه نهادینه نشده است.
2093/3093
** گزارشگر: پیمان پاکزاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سبزه نوروزي گندم و عدس مركبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۱۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی دارایی نژاد، رییس پیشین اتحادیه بار فروشان درباره گرانی صیفی‌جات به مهر گفت: اسفند ماه سال گذشته هشدار دادم و اعلام کردم برای چند ماه آینده نسبت به قیمت پیاز و گوجه فرنگی نگران هستم. پاکستان و هند کشورهایی هستند که خود تولیدکننده پیاز هستند اما به دلیل کمبود، صادرات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس ممنوع کردند در حالی که ما به راحتی اجازه صادرات دادیم و هنوز هم ادامه دارد. این شد که در اواخر فروردین شاهد افزایش برخی محصولات از جمله پیاز و گوجه فرنگی بودیم.

وی افزود: در برخی مناطق نرخ هر کیلو گرم پیاز به حدود ۴۰ هزار تومان هم رسید که در این راستا باید وزارت جهاد کشاورزی مدیریت لازم را از ماه‌های قبل انجام می‌داد.

بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، میزان صادرات تا دی ماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض، ۹ هزار تن بود و این عدد برای سال ۱۴۰۱، ۸ هزار تن به ثبت رسیده بود.

پیش بود بازار مرکبات

بازار میوه نسبتاً بازار آرامی است و قیمت‌ها در این بازار تثبیت شده است. دارایی نژاد در این خصوص گفت: فقط استان مازندران ۳.۸ میلیون تن تولید مرکبات داشت که اگر این آمار با یک میلیون تن مرکبات تولیدی کرمان جمع شود حاکی از بیش بود تولید در حوزه مرکبات است. سیب درختی هم بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن در شهرهای ارومیه، نقده، دماوند، سلماس و… تولید شد در نتیجه ذخیره این اقلام بیش از نیاز بازار انجام شده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به صادرات حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون تن، گفت: صادرات باید ادامه پیدا کند زیرا محصولات زیادی باقی مانده اگر چه گذشت زمان از کیفیت آنها کاسته و اگر پیش تر می‌توانستیم به امارات، افغانستان، کویت، هندوستان و… صادرات داشته باشیم امروز به دلیل افت کیفیت با گذشت زمان، تمایلی به خرید مرکبات ایرانی در این بازارها وجود ندارد.

دارایی نژاد با بیان اینکه همچنان حدود ۱.۵ میلیون تن سیب و پرتقال در انبارها دپو شده است، گفت: هنگامی که در بازار داخل کمبود وجود دارد باید صادرات ممنوع شود و در زمان فراوانی صادرات باید با قوت انجام شود در حالی که این مدیریت از سوی نهاد متولی دیده نمی‌شود.

الگوی کشت در حرف مانده است

نهم اسفند ۱۴۰۱ در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد، در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی نابیناست، چون آمار دقیقی از تولید محصولات و سایر فعالیت‌های کشاورزی ندارد. با نبود اطلاعات درست، چگونه می‌توان برنامه‌ریزی مناسب داشت.

وی اعلام کرد: با ورود پیازهای نو دزفول به بازار از ماه بعد قیمت‌ها شکسته می‌شود. در حال حاضر توزیع قطره چکانی پیازهای انبار شده توسط سوداگران منجر به افزایش قیمت‌ها شده اما از ماه آینده حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

وی گفت: پیش از این ورودی بار پیاز به میدان بارفروشان بین ۱.۵ تا ۲ هزار تن بود که در حال حاضر به ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن رسیده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به وضعیت بازار گوجه فرنگی هم اظهار کرد: توزیع مناسب گوجه فرنگی حتی قیمت آن را در میادین عمده فروشی به ۸ هزار تومان هم رساند. در ادامه کاهش عرضه قیمت‌ها را صعودی کرد؛ البته نرخ گوجه فرنگی هم از هفته آینده کاهش خواهد یافت.

دارایی نژاد با بیان اینکه تا هنگامی که الگوی کشت در کشور اجرا نشود شاهد این نوسان قیمتی در بازار خواهیم بود، گفت: پیش تر اعلام کردیم با توجه به اینکه ایران جز نادر کشورهایی با اقلیم متفاوت است، می‌توانیم برخی میوه‌های وارداتی را در داخل کشت کرد. در حال حاضر سالانه ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات موز هزینه می‌شود در حالی که می‌توان در داخل کشت کرد. میوه‌هایی مانند آواکادو و آناناس از جمله میوه‌هایی است که امکان کشت در داخل وجود دارد؛ اما نیاز به مدیریت دارد.

کد خبر 6092077 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • بارندگی در خوزستان از ۱۱۰ میلی‌متر گذشت/ کدام شهر رکورددار شد؟
  • دزفول رکوردار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • کیوی و مرکبات نخستین زنجیره ارزش مازندران است
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • تاثیر سامانه بارشی تا روز شنبه در خوزستان
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد