Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@20:52:44 GMT

برای سبزه عیدچی بکاریم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۲۸۵۸۶

این سنت که به اعتقاد کارشناسان، نشانه و نمادی از قدمت رفتار‌های زیست محیطی در بین ایرانیان است، این روز‌ها و با نزدیک شدن به سال جدید، بسیاری از خانواده‌های ایرانی دانه‌های گندم را برای سبزه عید خیس می‌کنند. در این میان عده‌ای معتقدند سبز کردن سبزه حرکت محیطی زیستی نیست و ایرانیان را از آن برحذر می‌دارند و اخیرا پویش سبز کردن دانه‌های پرتقال و نارنج به جای گندم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این باره میترا البرزی منش-فعال حوزه محیط زیست اظهار کرد: سبزکردن سبزه هیچ ایرادی ندارد و حتی یک حرکت محیط زیستی هم محسوب می‌شود.

وی در مورد پیشنهاد کاشت دانه پرتقال و یا نارنج به جای گندم به عنوان سبزه عید گفت: این پیشنهاد که به جای گندم دانه پرتقال یا نارنج سبز کرده و در روز سیزده بدر این سبزه را در طبیعت بکاریم؛ پیشنهاد به ظاهر خوبی است، اما از نظر من کارشناسانه نیست.

این فعال حوزه محیط زیست با تاکید بر ضرورت توجه به اقلیم هر منطقه تصریح کرد: کاشت دانه پرتقال یا نارنج در دامنه جنوبی البرز که ما تهرانی‌ها در آن مستقر هستیم، پیشنهاد خوبی نیست، چون این نهال‌ها در این منطقه رشد نمی‌کنند و به عبارت ساده‌تر نهال تهران محسوب نمی‌شوند. اساسا مرکبات در مناطق پرآب مثل شمال یا در بخش‌هایی از جنوب کشور به بار می‌نشیند. ضمن اینکه سیزده فروردین ماه «زمان مناسبی» برای کاشت دانه پرتقال نیست.

البرزی‌منش در ادامه با اشاره به اینکه در سنت ما این تفکر وجود دارد که سبزه عید را ایرانی‌ها در روز ۱۳ فروردین به آب روان می‌سپارند، گفت: طبیعی است که انداختن سبزه سبز شده در نهر یا رودخانه‌ها کاری خوبی است، چون گندم‌ها در کنار این آب‌ها سبز می‌شود و می‌تواند غذای پرندگان و آبزیان شود.

وی با بیان اینکه همه این سنت‌ها نشان می‌دهد که پیشنیان ما در موضوعات محیط زیستی بسیار عاقلانه عمل می‌کردند، اظهارکرد: باید توجه داشته باشیم که کاشت سبزه در ایام عید خود یک حرکت محیط زیستی محسوب می‌شود و برای فرزندان خانواده به‌ویژه کودکان بسیار مفید و آموزنده است.

البرزی‌منش در پایان با اشاره به اینکه می‌توان به جای گندم، شاهی یا هر بذری که قابلیت مصرف داشته باشد کاشت، اظهار کرد: با همه این اوصاف باید توجه داشته باشیم که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که متاسفانه دور زیر نان بسیار بالا است و اگر میزان دور زیر نان را با مقدار گندمی که برای سبز کردن سبزه استفاده می‌کنیم مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که مخالفت با کاشت سبزه منطقی نیست.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۸۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از تولید ۱۰۰ هزار تن انواع دانه‌های روغنی در مزارع مستعد استان اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -

نوبخت اژدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: تولید انواع دانه‌های روغنی به ویژه کلزا در مزارع شمال استان 1.5 برابر بیشتر از سال گذشته بوده و در کنار عمل‌‌آوری کنجد، سویا و آفتابگردان، کشت دانه‌های روغنی نیز در سال‌های اخیر با حمایت دولت رونق بیشتری به خود گرفته است.

وی تصریح کرد: در شمال استان اردبیل به ویژه شهرستان‌های پارس‌آباد و بیله‌سوار کشت محصول با ارزش کلزا توسعه و رونقی مضاعف پیدا کرده و انتظار می‌رود در کنار کشت و صنعت، در اراضی بخش غیردولتی کشت این محصول با ارزش را با قیمت مصوب و خرید تضمینی شاهد باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: قیمت تعیین شده برای این محصول 35 هزار تومان بوده و با توجه به 2 برابر بودن این نرخ نسبت به تولید گندم، رغبت بیشتر کشاورزان را به تولید محصولات دانه‌های روغنی و تأمین نیاز بازار داخل در این حوزه شاهد هستیم.

اژدری افزود: یک‌ هزار و 800 هکتار از مجموعه بنگاه اقتصادی کشت و صنعت مغان به کشت کلزا اختصاص یافته که پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار 3.5 تا چهار تن محصول برداشت شود.

وی ارزش تولید دانه‌های روغنی و کلزا را در بی‌نیاز کردن کشور به واردات مواد اولیه روغن یادآور شد و خاطرنشان کرد: آنچه که در شمال استان ضروری به نظر می‌رسد، احداث و توسعه صنایع فرآوری مربوط به تولید محصولات دانه‌های روغنی به ویژه روغن‌کشی است تا فرصت اشتغال و ارزش افزوده بیشتری را در منطقه شاهد باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: تلاش ما بر این است تا از خام فروشی محصولات در برنامه هفتم توسعه جلوگیری شود که در این راستا انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران با حمایت همه‌جانبه از سوی مسئولان شهرستان‌های مختلف در راستای راه‌اندازی مجموعه‌های فرآوری و صنایع تبدیلی قدم پیش بگذارند.

اژدری بیان کرد: 100 هزار تن انواع دانه‌های روغنی در طول سال در استان اردبیل تولید می‌شود که 30 هزار تن آن متعلق به شهرستان پارس‌آباد است و عملیات کشت و زرع در این منطقه در سال‌های اخیر رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارندگی در خوزستان از ۱۱۰ میلی‌متر گذشت/ کدام شهر رکورددار شد؟
  • دزفول رکوردار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • تاثیر سامانه بارشی تا روز شنبه در خوزستان
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • قیمت انواع میوه در میادین تره بار
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار