Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر طبس گفت: شهرداری طبس در راستای فرهنگ سازی و توسعه فضای سبز و محیط زیست،گلدانهای کوچک نهال نارنج با ارتفاع ۱۰ تا ۲۰ سانت برای سفره های هفت سین به خانوادهای طبسی اهدا می کنند. ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸ استانها خراسان جنوبی نظرات

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند،  زهرا حسین‌پور شامگاه پنج شنبه در نشست  تخصصی کمیسیون فضای سبز شهری  طبس اظهار داشت: براساس سنت‌های کهن، چند روز مانده به عید نوروز، ایرانیان اقدام به کاشت سبزه با جو، گندم می کنند و در روز 13 نوروز، این سبزه ها نقش بر آسفالت خیابان‌ها شده یا در جوی‌های آب رها می‌شود و موجب انسداد مسیر نهرها می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: مصرف گندم بیش از 23 میلیون خانوار ایرانی طبق آمار از وزارت جهاد کشاورزی 11 میلیون تن گندم است که برای هر ایرانی 200 گرم گندم برای سبزه در نظر بگیریم، چیزی حدود 5 هزار تن گندم معادل مصرف 10 هزار خانوار ایرانی در یک سال به هدر می رود.

وی افزود: در شهر طبس برای 11 هزار خانوار با فرض 200 گرم گندم برای سبزه حدود 2 هزار کیلو گندم هدر خواهد رفت و این یک روی سکه است و روی دیگر سکه مشکل کم آبی است که مشکل این سال‌های اخیر و کاهش بارندگی ها، مشکلات زیادی را در خصوص کاشت دانه های خوراکی به وجود آورده است.

حسین‌پور تاکید کرد: بحث اینجا فراموش کردن و انجام ندادن سنت ها نیست بلکه در چنین شرایطی که با مشکل کم آبی و هزینه ها و چالش‌ها در خصوص کاشت گندم و حبوبات روبرو هستیم، چرا باید اصراف صورت گیرد و باید مصرف بهینه داشته باشیم و علاوه بر آن باید به فکر حفظ محیط زیست نیز باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر طبس گفت: در کنار اصراف در مصرف حبوبات، با رها کردن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی که سبزه در آن کشت می‌شود در طبیعت به محیط زیست آسیب رسانده میشود.

 حسین‌پور خاطرنشان کرد: بنابراین کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر برای اولین بار با همکاری شهردار و مجموعه شهرداری در جهت فرهنگ سازی و استفاده بهینه از دانه و هسته مرکبات به جای اصراف در استفاده از حبوبات برای سبزه عید، اقدام به اهداء گلدانهای کوچک نهال نارنج با ارتفاع 10 تا 20 سانت جهت سفره های هفت سین به خانوادهای طبسی خواهد کرد که به عنوان سبزه  سفره هفت سین استفاده شود و بعد از ایام نوروز به سلامتی افراد خانواده در باغچه‌های منازل کاشته شود.

وی افزود: شهرداری نیز با کاشت یک سبزه به اندازه یک در یک به نیابت از تمام همشهریان و به سلامتی همشهریان در روز سیزده بدر در آب نهر طبس رها خواهد کرد.

رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر طبس تاکید کرد: از تمامی مدیران مدارس مهد های کودک و دست اندرکاران مربوطه در جهت همکاری با این طرح می خواهیم از تشویق نوآموزان و دانش آموزان به کاشت سبزه با حبوبات خودداری کرده و به جای آن از طرح های خلاقانه کشت سبزه با هسته مرکبات و غیره با هدف جلوگیری از اسراف و بازگشت هسته‌ها به طبیعت و گسترش فضای سبز شهری استفاده کنند.

انتهای پیام/ ت

R41348/P1357/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۳۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی

حمید جهانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی امروز در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال جاری مصوب شد.

وی افزود: این مطالعه با رویکرد ارتقای زیست بوم کارآفرینی نوآوری و فناوری خراسان جنوبی جلب مشارکت ذینفعان کلیدی و برگزاری بیش از ۴۰ جلسه کارشناسی تدوین شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: این سند در استان با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها نهادها ستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی تدوین شده و در این فرآیند تلاش شده مشارکت نمایندگان و تمام گروه‌های ذی نفع جلب شود و در مجموع دعوت از ۹ لایه و ۳۲ بازیگر اصلی زیست بوم صورت گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی افزود: در تدوین سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی فرادست نظیر مطالعات طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی بررسی و مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند.

جهانشاهی تاکید کرد: بر اساس این سند مهم‌ترین ارزش‌های توسعه دانش بنیان استان توجه به اقتدار آفرینی علم و دانش، توجه به امنیت و انسجام ملی، توجه به فرهنگ اسلامی ایرانی و بومی، سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی، خلاقیت، نوآوری و فناوری علمی، ثروت آفرینی، افزایش رفاه عمومی و افزایش اشتغال به ویژه برای دانش آموختگان دانشگاهی، عدالت محوری در دستیابی با فرصت‌های برابر دانش پایه برای افراد، شرکت‌ها و نهادها، صیانت از محیط زیست، منابع انرژی و آب مبتنی بر حکمرانی دانش و توجه به مزیت‌های نسبی استان همچون توسعه ظرفیت‌های کشاورزی، معدن، مرز و غیره خواهد بود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در این سند ۱۲ هدف بنیادین تدوین شده که عبارتند از توسعه فرهنگ کارآفرینی دانش پایه، بهبود محیط کسب و کار دانش بنیان، تحقق توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش پایدار، فراگیر و عادلانه به نفع همه اقشار جامعه، توسعه سرمایه انسانی، آموزش و مهارت برای پاسخگویی به نیازهای اقتصاد دانش بنیان، توسعه زیرساخت و توزیع خدمات دانش بنیان و تقویت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح استان مبتنی بر آمایش سرزمینی، ارتقای بهره وری و حفاظت از منابع استان با استفاده از نوآوری و فناوری‌های دانش بنیان، تقویت نقش نهاد علم، دانش نوآوری و فناوری در تکمیل زنجیره ارزش استان، شبکه سازی نوآوری، فناوری و کارآفرینی برای توسعه زیست بوم، توسعه بهره برداری از فناوری‌های نوین، توسعه فناوری‌های پرچم دار به منظور رشد و رقابت پذیری اقتصاد منطقه‌ای، تقویت بنیان‌های پژوهش در زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی استان و ارتقای سطح سلامت و بهداشت استان با گسترش خدمات و محصولات دانش بنیان است.

کد خبر 6087044

دیگر خبرها

  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • صعود نمایندگان لارستان و خراسان جنوبی به لیگ دسته یک هندبال بانوان
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • رتبه نخست سطح زیر کشت طلای معطر به سربیشه رسید
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی